Ma 2024. május 18., szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Kamerák

Hirdetés

LEADER

Hirdetés

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szelektív hulladék

Hirdetés

Látogatók

Ma221
Tegnap198
A héten1101
A hónapban3160
Összesen722234

Currently are 62 guests online


VCNT - Visitorcounter

Banner Slider

ÉAOP-3.1.4/A-11-2012

Hirdetés
Címlap


Katonás tájékoztató középiskolásoknak

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szervezeti elemeként Debrecenben működő 2. Katonai Igazgatási Központ munkatársai tartottak tájékoztatót 2013. január 29-én Polgáron. A József Attila Gimnázium és Szakképző Iskolában megtartott előadás során a katonák bemutatták a pályaválasztás előtt álló tanulók részére a honvédségben lehetséges továbbtanulási és munkavállalási lehetőségeket. Az előadás nagyon aktualitás volt, hiszen a középfokú tanulmányaikat az idén befejező diákoknak március 1-jéig kell eldönteni, hogy a jövőben hol tervezik tanulmányaikat, folytatni illetve hol szeretnének munkát vállalni.

Tóth Imre százados, toborzó részlegvezető köszöntötte a diákokat, majd általános tájékoztatást adott a már több mint 8 éve önkéntesen működő haderőben lehetséges továbbtanulás és munkavállalás speciális feltételeiről, az alkalmasság vizsgálatok rendszeréről. Ezt követően fontos információkat adott a katonai tanintézeti képzések formáiról. Tóth százados részletesen tájékoztatott a közelmúltban átalakított honvédtisztképzés, illetve katonai altisztképzés rendszeréről, felépítéséről, a választható szakokról, szakirányokról, a képzéseket folytató intézmények adottságairól, a jelentkezés feltételeiről és nem utolsósorban a karrierépítés lehetőségeiről. Előadásában fontos információkat közölt a hallgatók jogállásáról, a kiképzési, elhelyezési feltételekről, valamint a tisztjelöltek, illetve altisztjelöltek járandóságairól és az egyéb juttatásokról. Hangsúlyozta, hogy a nagyon komoly felkészültséggel, rendkívül nagy hazai és külföldi tapasztalattal rendelkező oktató és kiképző állomány mellett a korszerűen felszerelt katonai objektumok kitűnő feltételeket biztosítanak a jövő tisztjeinek és altisztjeinek képzéséhez. Elmondta, hogy a Magyar Honvédség igényének megfelelő katonai tisztképzés központja már második éve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, ahol a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon folyik a haderő számára szükséges létszámú és felkészültségű, speciális ismeretekkel rendelkező tisztek képzése, az altisztek utánpótlását pedig a Szentendrén települő MH Altiszti Akadémia kétéves iskolarendszerű képzésével biztosítják.

A program második felében szólt a szerződéses katonai szolgálat és az önkéntes műveleti tartalékos katonai szolgálat lehetőségeiről, a szolgálatvállalás feltételeiről, a felvételi eljárásról, a kiképzés és a szolgálatteljesítés sajátosságairól, a várható körülményekről, az elérhető jövedelmekről és egyéb juttatásokról. Hangsúlyozta, hogy aki nem a katonai pályára készül, azok számára különleges lehetőséget jelent az önkéntes tartalékos szolgálat, mely esélyt kínál mindazoknak, akik részt kívánnak venni a Magyar Honvédség életében, a haza védelmében. Tóth százados elmondta, hogy az Önkéntes Tartalékos Rendszerben nagy létszámban számítanak a végzős középiskolások és a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók érdeklődésére, de azt is hangsúlyozta, hogy a rendszer nyitott, bárki jelentkezhet, aki elkötelezett a honvédség iránt, aki képes és kész tenni a honvédelem ügyéért. A tartalékos szolgálat lényege, hogy az önkéntes tartalékos katona éli a hétköznapjait, dolgozik vagy tanul, ugyanakkor a honvédség rendelkezésére áll és vannak olyan időszakok, amikor bevonul kiképzésre, illetve szükség esetén tényleges szolgálatot lát el.

Bővebb felvilágosítást a Debrecen, Péterfia út. 58/a. alatt található toborzó irodában, az 52/314-200 telefonszámon vagy a www.mhkkb.hu, www.uni-nke.hu és www.hadkiegészites.hu honlapokon kaphatnak az érdeklődők.

Várkonyi Zsolt főtörzsőrmester

Hirdetés

Keresés


ELÜGY

Hirdetés

e-Papír

Hirdetés

SZÜF-Űrlapkitöltés

Hirdetés

Polgár városképek

Polgár város

Hirdetés

ASP Projekt

Hirdetés

Hirdetés

***** Kiemelt honlapok*****
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

Cs ápr. 25 @14:00 -
KT ülés április 25.

Időjárás - Polgár

www.sex-videos-720p.com

Rádióhallgatás